”No nyt ne punavuorelaiset tulee tänne Hakunilaan” – Uusi podcast-sarja tutkii lähiöidentiteettiä

13.4.2021

Onko Vantaa maineensa veroinen? Tätä kysymystä pohditaan uudessa Vantaan kaupunginmuseon podcast-sarjassa, joka vie matkalle Vantaan lähiöihin idästä länteen yhdessä julkkisvieraiden ja muiden vantaalaisten kanssa.

Erityisesti nuorille suunnatun podcastin jaksoissa käsitellään Vantaan lähiöitä, niiden ihmisiä ja lähiöihin liittyviä ilmiöitä. Jokaisessa jaksossa on mukana vieras, jolla on jonkinlainen kytkös Vantaalle. Heidän kanssaan keskustellaan esimerkiksi lähiöidentiteetistä.

Lähiö-podcast on Vantaan kaupunginmuseon uudenlainen tapa tallentaa tätä päivää, nyt nuorten näkökulmasta. Podcastin juontajina toimivat Myyrmäessä kasvanut Niilo Helminen ja Lahdesta kotoisin oleva Siiriliina ”Sikke” Kantola. He ovat aiemmin juontaneet muun muassa suosittua Mokapalat -podcastia.

Kerran viikossa ilmestyvän kahdeksanosaisen Lähiö-podcastin keskustelut saavat klassikkokiistakapuloiden lisäksi uusia käänteitä myös juontajien erilaisista taustoista.

– Ali Jahangirin jaksossa saattaa olla väittelyä, että onko se nyt itä vai onko se nyt länsi, ja minä siinä lahtena yritän sovitella asiaa, nauraa Sikke.

Vieraina ovat Ali Jahangirin lisäksi muun muassa Ina Mikkola, Jenni Pääskysaari ja tubettajakaksikko Molybros. Ohjelmassa kuuluu myös nuorten oma ääni, kun vieraina on nuoria kuntavaaliehdokkaita sekä nuorisotyöntekijötä.

– Mukana on sekä kevyempää, että asiaa. Tai kaikki on asiaa, mutta mukana on kevyempää ja sitten vähän vakavampaa sisältöä, Niilo tiivistää.

– On läppää ja rennompaa ja sitten keskustellaankin jostain aika diipistäkin asiasta. On luvassa tosi laaja kattaus, painottaa Sikke.

Lähiö-podcastia voi kuunnella muun muassa Spotifyssa ja Apple Podcasts -palvelussa.

Lähiö-podcast

Vantaan kaupunginmuseo

Avainsanat: , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google