Hiihdon Suomen Cup sujui vesisateessa – onko jatkossa lunta ladulle?

15.1.2020

Vantaan Hakunilassa tehtiin lunta ladulle ja järjestettiin jälleen onnistuneet hiihdon Suomen Cupin kisat – vesisateessa. Mitä keskeiset toimijat ovat lumilajien tilanteesta mieltä?

Suomen Hiihtoliitto järjesti Vantaalla Maastohiihdon Suomen Cupin yhteydessä Lunta ladulle! -seminaarin. Seminaarissa puitiin hiihdon olosuhteita tilanteessa, jossa lumi tulee vuosi vuodelta myöhemmin etenkin Etelä-Suomessa.

Toimijat kiittelivät Vantaan kisaladut rakentaneita liikuntapalveluiden työntekijöitä. Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi ja toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen vakuuttivat, että hiihtolajien tulevaisuus halutaan ilman muuta taata – sekä harrastamisessa että huippu-urheilussa. Esimerkiksi Hakunilan kisaladut jäävät harrastajien käyttöön, kun Suomen Cup tänään päättyy.

– Onhan nyt suomalaisten jatkossakin osattava hiihtää, muu olisi noloa, kiteytti ex-alppihiihtäjänä tunnettu Kalle Palander.

– Ilman jäähalleissa luistelua meillä ei olisi jääkiekkoa. Nyt myös hiihto on – valitettavasti – yhä enemmän rakennetun tai muokatun ympäristön varassa, kun talvet ovat lämmenneet, totesi tutkija Kati Lehtonen

Lue jutut tiistain kilpailuista:

Ylen juttu miesten 10 kilometrin kisasta.

Ylen juttu naisten viiden kilometrin kisasta.

Katso Vantaa-kanavalta videoita aiemmilta vuosilta:

Anssi Pentsinen koehiihti kisaladut vuonna 2018.

Maastohiihdon SM-kisatunnelmia vuodelta 2014.

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google