Koronapaku kiinnostaa lumituiskussakin

11.1.2021

Vantaa on ottanut uudelleen käyttöön viime vuonna kiertäneen koronapakun. Kaupungin eri alueilla liikkuvalla autolla jaetaan kasvomaskeja ja tietoa koronaviruksesta.

Vantaan kaupungin liikuntapäällikkö Anton Ahonen kertoo pakun kiertäneen jo Hakunilassa, Korsossa ja Tikkurilassa. Tammikuun alun lumisessa säässä oli vuorossa Myyrmäen Liesitori. Maskeja tarjotaan, mutta tietoa ei tuputeta väkisin.

– Yritämme ottaa tällä tavalla joustavasti kontaktia ohi kulkeviin ihmisiin. Tarjoamme heille kangasmaskeja ja jos he katsovat tarvitsevansa lisää tietoa, pystymme tarjoamaan sitä heille.

Ahonen kertoo, että toiminta on otettu hyvin vastaan. Keskeiselle paikalle saapuva teipattu pakettiauto, kaupungin työntekijät ja banderollit herättävät kiinnostusta.

– Se riippuu kuitenkin myös sijainnista. Hakunilassa meni maskeja yli 500 kappaletta kun taas Myyrmäessä kuntalaisia liikkui viimeksi vähemmän. Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että on tavoitettu useita satoja, ellei tuhansia kuntalaisia, Ahonen painottaa.

Pakulta maskeja saanut Irja Karetvaara on hurjasta kelistä huolimatta pyöräillen liikkeellä.

– Pyöräilen ympäri vuoden ja noin 50 vuotta olen ajanut myös talvet. Pysyn liukkaalla kelillä paremmin pystyssä pyörällä kuin kävellen, Karetvaara hymyilee.

Hän arvioi selvinneensä korona-ajasta aika hyvin pitämällä turvavälejä, käyttämällä maskia ja tapaamalla vain oman perheen ihmisiä. Harrastusten loppuminen paikkojen sulkeuduttua on kuitenkin harmittanut.

– Meinaa kunto rapistua. Se on oikeastaan ainoa huoli, Karetvaara kertoo.

Yli 40 vuotta Myyrmäessä asunut Riitta Vanninen ilahtui saadessaan pakulta kangasmaskeja ohikulkumatkalla. Hän sanoo käyttäneensä maskeja aktiivisesti, mutta harmittelee koronatestipisteiden sijantia.

Vanninen halusi taannoin flunssaisena testiin, mutta pettyi, kun olisi pitänyt lähteä Myyrmäestä Itä-Vantaalle Peijakseen asti. Hiljattain Länsi-Vantaalle avattu Martinlaakson testauspiste sijaitsee myös hankalassa paikassa.

– Sitä varten täällä ei varmaan käydä testissäkään, kun ei ole paikkaa missä käydä, Vanninen sanoo.

Vuoden 2021 ensimmäisenä torstaina Myyrmäessä jaettiin noin 400 kangasmaskia ja päivän aikana tavoitettiin arviolta 500 kaupunkilaista. Koronapakun seuraava kohde ei ole vielä tiedossa.

Koronapakulla jaetaan tietoa myös Vantaan kaupungin Hobihobi -palvelusta, josta eri ikäisten vantaalaisten on helppo löytää lukuisia erilaisia harrastusmahdollisuksia.

Hobihobi

​Jokaiseen vantaalaiseen kotiin on jaettu koronainfoa kuudella kielellä​. Koottu tieto tuesta, palveluista ja tapahtumista löytyy osoitteesta vantaa.fi/korona

Avainsanat: , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google