Kivistö saa kirjaston ja uudet nuorisotilat – nuoret testasivat

7.10.2020

Miltä näyttää Kivistön uusissa nuorisotiloissa ja kirjastossa? Vantaa-kanava pääsi kolmen nuoren mukana tutustumaan tiloihin, jotka avautuivat 7. lokakuuta.

Topaasiaukion reunalta löytyy pirteän punainen julkisivu, joka vetää puoleensa. Se kutsuu kauempaakin, sillä Kivistön rautatieasema on aivan kivenheiton päässä. Jonna Narinen, Mayaliis Nerg ja Venla Poikela käyvät ahkerasti Kanniston nuorisotilalla eli Kannulla. Kivistön uusi nuorisotila on lähistöllä ja kiinnostaa tietenkin myös kannulaisia.

Nuoret toivovat tiloilta mahdollisuuksia sekä harrastamiseen että rauhalliseen oleskeluun. Konsolipelit, iso televisio, subsoccer -jalkapallopeli ja houkutteleva sohvanurkkaus varastavat heti kolmikon huomion.

Nuorisotyöntekijä Stefan Immilä kertoo, että toiminta tiloilla perustuu aina nuorten toiveisiin ja tarpeisiin. Kivistön alueella on paljon nuoria, mutta vähän nuorille suunnattuja palveluja.

– Tilat tarjoavat nuorille turvallisen paikan hengailla, tavata toisiaan ja nuorisotyöntekijöitä. Tilat ovat avoimia kaikille 10-17 -vuotiaille, eikä kiusaamista tai syrjintää sallita.

Narinen, Nerg ja Poikela kertovat käyvänsä melko säännöllisesti myös kirjastoissa, yleensä Martinlaaksossa ja Myyrmäessä. He ovat tyytyväisiä, että kirjasto on jatkossa ihan kulmilla. Kivistön kirjastopisteeltä voi noutaa varauksia, lainata uutuuksia ja lastenkirjoja sekä lukea lehtiä.

Kirjasto löytyy heti nuorisotilan seinän toiselta puolelta. Yhdistävä oviaukko saa ne tuntumaan lähes samalta tilalta, mitä ne tavallaan ovatkin. Jatkossa näiden tilojen toimintaa voidaan kehittää myös yhteisesti.

Vantaan Kivistö kasvaa kovalla vauhdilla. Alueen palvelut täydentyvät entisestään, kun keskiviikkona 7.10. Topaasikujalla avattiin uudet nuorisotilat ja kirjastopiste.

Kivistön uudet tilat

Avainsanat: , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google