Kaverikävely tuo ihmiset yhdessä luontoon

23.9.2020

Vantaan asukastilat haluavat tuoda yhteisöllisyyden myös ulkoilmaan yhteisillä kävelyillä, joita järjestetään päivittäin ympäri Vantaata. Tikkurilassa kaverikävellään perjantaisin ja Vantaa-kanava lähti mukaan tutustumaan Keravanjoen upeisiin syysmaisemiin.

Vantaan asukastilojen Alemach Michael kertoo, että koronan myötä monet ihmiset jäivät ilman sosiaalisia kontakteja. Pitkään järjestetyt kahvilat, yhteisöruokailut ja aamiaiset loppuivat kokonaan keväällä.

– Kaverikävelyt ovat korvaavaa toimintaa, jolla ihmiset saadaan taas tutustumaan toisiinsa ja olemaan yhdessä.

Luontoaktiivi ja vapaaehtoinen Riitta Arponen on tuttu näky kaverikävelyillä. Hän tuo omaa luonto-osaamistaan mukaan reissuille ja auttaa ihmisiä löytämään lähialueen luonnon uudella tavalla. Tärkeintä on olla oikeasti läsnä lähellä luonnossa.

– Sen kun laittaa vaan kännykän taskuun ja alkaa havainnoida. Nyt kun meillä vielä on nämä neljä vuodenaikaa, niin kannattaa huomioida niiden vaihteluja ja löytää niistä elämään rytmiä.

Asukastilat ovat auki ja tarjoavat toimintaa, mutta sisätiloissa kokoontuminen on rajoitettua. Kuten muukin asukastilojen toiminta, myös kaverikävelyt ovat lääkettä yksinäisyyteen.

– Nämä ovat vantaalaisille asukastilojen kaltainen kohtaamispaikka ulkona, sanoo yhteisötyöntekijä Virva Kaislaniemi.

Kaverikävelyt

Vantaan asukastilat

Avainsanat: , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google