Kaupunginjohtajan koronainfo 4.9.2020

4.9.2020

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tiedottaa ajankohtaisesta koronatilanteesta Vantaalla. Uusia tartuntoja on ollut noin 20 viikossa. Viljanen kertoo tallenteessa niin lentoaseman tilanteesta kuin koronaviruksen näytteenoton ruuhkien purkamisesta. Infossa on tietoa myös päiväkotien ja koulujen altistumisista ja tehostetusta siivouksesta.

Lisäksi tilaisuudessa avataan koronan vaikutuksia työllisyyteen Vantaalla. Lentoasema ja lentokentän ympäristö tarvitsevat tukea. Vantaa kokoaa Finnairin joukkoirtisanomisille tukipakettia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on vahvistettu koordinointia ja koronatestauksia, ja siellä on aloittanut uusi johtamisen tukiryhmä. Ryhmää johtaa lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo.

Koronaviruksen näytteenoton ruuhkat on Vantaalla saatu purettua. Näytteenottopisteet ruuhkautuivat koko pääkaupunkiseudulla. Vantaa ostaa testausta nyt myös yksityiseltä Lääkärikeskus Aavalta. Ostopalvelua käytetään, kun HUSLABin näytteenotto ruuhkautuu.

Maskien jakelun osalta ollaan siirtymässä kankaisten maskien jakeluun.

Viljanen avaa koronainfossa myös ajankohtaisen sote-uudistuksen aikatauluun liittyviä ongelmia.

– Voimavarat pitäisi nyt suunnata akuuttiin koronatilanteeseen ja sen toiseen aaltoon varautumiseen. On mahdotonta kestää soteuudistuksen talousvaikutuksia, kun paikattavana on koronasta aiheutuvia mittavia kulueriä, kasvavaa työttömyyttä ja resurssipulaa.

Kaupungin koronainfo koottuna yhteen paikkaan

Kaupunginjohtajan koronainfo 12.8

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google