Kaupunginjohtajan koronainfo 30.11.2020

29.11.2020

Kaupunginjohtaja Ritva Viljasen koronainfo pidetään maanantaina klo 10. Viljanen esittelee uusiin koronarajoituksiin liittyvät toimet Vantaalla. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä julkaisi 27.11.2020 uudet rajoitukset, jotka astuvat voimaan 30.11.2020.

Pääkaupunkiseutu on koronaepidemian leviämisvaiheessa, ja koronaepidemiatilanne on edelleen kehittynyt huolestuttavasti. Kaupunginjohtaja Viljanen vetoaa vantaalaisiin, että rajoituksia ja suosituksia noudatettaisiin nyt huolellisesti.

Koronarajoituksia on päätetty tiukentaa tuntuvasti ainakin kolmen viikon ajaksi. Julkiset palvelutilat suljetaan ja yleisötilaisuudet kielletään pääsääntöisesti 30.11. alkaen. Toisen asteen koulutus siirtyy etäopetukseen uuden arviointijakson alkaessa, viimeistään 3.12.2020.

Vantaalla kaikki kaupungin vapaa-ajan palveluiden asiakastilat suljetaan lukuun ottamatta kirjastoja, joissa on mahdollista edelleen lainata ja palauttaa aineistoa. Myös asiakastietokoneilla voi asioida pikaisesti. Kirjastotiloihin ei kuitenkaan saa jäädä viettämään aikaa. Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa ja yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona.

Vantaa-infot varautuvat suurempiin puhelumääriin. Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infot palvelevat normaalisti. Asiointipisteet keskittyvät viranomaisasiointiin ja toimivat turvallisen digiasioinnin pisteinä. HSL:n arvo- ja kausilippujen myynti keskeytetään toistaiseksi Vantaa-infoissa.

Yhteisen pöydän verkoston toiminta jatkuu. Ruuanjakelijoita ohjeistetaan toimimaan turvallisesti.

Etätyötä suositellaan nyt kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Koronakoordinaatioryhmä 27.11.2020 tiukensi rajoituksia pääkaupunkiseudulla.

Näin vapaa-ajan palveluita suljetaan Vantaalla 20.12.2020 asti.

Vantaa myöntää vuokrahyvityksiä yrityksille ja yhteisöille.

Vantaan kaupungin koronainfo koottuna yhteen paikkaan

Kaupunginjohtajan koronainfo 12.11.2020

Videon litterointi

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google