Uunituore leikkipuisto kutsuu Tikkurilan jokirannassa

15.6.2020

Uusi leikkipuisto on juuri valmistunut Tikkurilaan Villa Åvikin paikalle. Pienet ja vähän isommatkin leikkijät ovat jo kuulleet kaislikon suhinasta, että uudet tuulet puhaltavat jokirannassa.

Åvikin puiston teemana on ”kaislikossa suhisee”, ja se on saanut innoituksensa ympäröivästä jokiluonnosta. Puiston rakenteet, värit ja leikkivälineet on valittu teeman mukaan. Puistossa voi leikkiä vesileikkejä turvallisesti kuivalla maalla. Aidatun leikkialueen ulkopuolella vaaditaan samanlaista tarkkaavaisuutta kuin rannassa yleensäkin.

Tikkurilan jokirannan uudistaminen käynnistyi vuonna 2019. Tikkurilan padon purku laski alueen vedenpintaa, ja uutta ranta-aluetta vapautui virkistyskäyttöön. Alueelle on tehty kunnostussuunnitelma maisema-arkkitehtuurikilpailun pohjalta. Uudistus etenee vaiheittain pidemmän ajan kuluessa. Rantaan rakennetaan muun muassa oleskelupaikkoja ja uudet kulkureitit.

Leikkipuisto avautui ilman suurempia seremonioita koronarajoitusten vuoksi. Syksyllä on tarkoitus pitää isommat ja juhlavammat avajaiset, jos tartuntatilanne sen sallii.

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google