Arkkitehtuuri muuttuu tanssiksi ja yksi täyttää katsomon

10.9.2020

Myyrmäessä 12.9. järjestettävä VanDance – Tynkätanssit -tapahtuma tarjoaa koko päivän ajan huippulaadukkaita tanssiesityksiä ympäri Myrtsin toreja, saleja ja tiloja.

Alkuperäisestä huhtikuun ajankohdasta tinkimisestä nimensä saanut Tynkätanssit tarjoaa hyvin monipuolista tanssitaidetta. Ohjelmistossa on muun muassa ympäristöaiheinen flashmob, yhden katsojan esityksiä, Shakespearea ja humoristista metsäbalettia.

Virtatalossa esitetään kello 16.30 kehon arkkitehtuurista innostuksen saava tanssiteos Anybody’s Architecture: Some Body, joka rakentuu arkkitehtuurin ja tanssitaiteen yhdistämiselle. Viimeksi esitystä on päässyt näkemään Pariisissa vuonna 2019 antiikkimarkkinoilla Futuro-talon edustalla.

– Esitystä voi muokata erilaisiin tiloihin. Siinä ei ole musiikkia, vaan äänimaailman muodostavat Virtatalon vesiputous sekä tanssijoiden hengitys ja liikkeet, kertoo teoksen tuottaneen Ismo Dance Companyn Ismo-Pekka Heikinheimo.

Ohjelmistosta sitä ei huomaisi, mutta poikkeuksellinen vuosi on muuttanut tapahtumaan muutakin kuin nimen. VanDance – Tynkätanssien taiteellisina johtajina toimivat Mamia Companyn Nina Mamia ja Kasperi Nordman kertovat, että ohjelma on muuttunut alkuperäisistä kevään suunnitelmista ja yleisötavoitteista on tingitty.

Esityksissä on pyritty tuomaan esiin myös Myyrmäkeä.

– Tämä on rakasta kotiseutua ja kaikki ovat erittäin innossaan päästessään esiintymään juuri täällä. Ihmisillä on myös halu päästä katsomaan esityksiä ja meidän tehtävämme on mahdollistaa se turvallisesti.

Paalutorin flash mob -esityksellä kello 12 starttaavan ja iltakahdeksaan asti jatkuvan tanssipäivän teoksiin on vapaa pääsy, mutta joihinkin esityksiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

VanDance – Tynkätanssit

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google