Valtuuston kokous 8.3.2021

8.3.2021

Kaupunginvaltuuston käsittelyssä oli maanantaina 8.3.2021 muun muassa neljä asemakaavamuutosta eri puolilla Vantaata. Valtuuston hyväksymän kaavamuutoksen myötä Aviapoliksen juna-aseman ympärille nousee 15- ja 16- kerroksiset asuintornit, joihin tulee koteja noin tuhannelle asukkaalle.

Aviapoliksen juna-aseman eteläisen sisäänkäynnin ympärille rakennetaan tornitaloja sekä liike- ja asuinrakentamista lähes 45 000 neliötä. Alueelle nousee 15- ja 16- kerroksiset asuintornit, joihin tulee koteja noin tuhannelle asukkaalle.

Muilla asemakaavamuutoksilla saatetaan muun muassa Hakunilassa sijaitseva rakentamaton tontti asuinkäyttöön. Hämeenkylässä suunnitteilla on liikerakennuksen purun myötä korttelin muuttaminen tehokkaaksi kaupunkikortteliksi ja Petikon asemakaavaan ollaan muuttamassa teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue toimitiloiksi.

Kokouksen esityslistalla on myös koronapandemian vuoksi tartuntatautilakiin tehtävät muutokset. Ne antavat kunnille ja aluehallintovirastolle uusia toimivaltuuksia taudin leviämisen hillitsemiseksi.

Kaupunginvaltuuston kokous 8.3.2021

Kokouksen esityslista kokonaisuudessaan

Maaliskuun kokouksen herkullinen puffivideo

Videon litterointi

Avainsanat: , , , , Valtuusto