Valotaide tuo elämyksiä pimeyteen

25.9.2020

Reflektor Korso valloittaa ja valaisee jälleen Vantaan syysillat. Valotaidetapahtuma tarjoaa häikäisevän upean taide-elämyksen Korson Ankkapuistossa ja monitoimikeskus Lumossa.

Yksisuuntainen valotaidereitti kiertää Ankkapuiston. Taidekokemusta valaisevat teosten lisäksi kynttilälyhdyt ja valoketjut.

Reflektor Korso 2020 -tapahtuman tuottaja Marko Nikander kertoo, että tämän vuoden tapahtumassa yhdistellään valo-, video- ja kuvataidetta. Pitkällä ja pimeällä reitillä pääsee kokemaan monipuolisia ja yllätyksellisiä audiovisuaalisia elämyksiä.

Valotaide on taipuvaa, mutta pimeys on sille paras taustakangas. Reflektor Korson kuraattori Lari Suominen korostaa syysiltojen pimeyden optimaalisuutta valotaiteelle. Hänen mukaansa värien maagisuus syntyy siitä, kun ne puhkovat pimeää taivasta ja metsää.

Tasaisella hiekkatiellä ja metsäisillä poluilla kulkeva, noin kahden kilometrin mittainen valotaidereitti on häkellyttävän hieno ja elämyksellinen. Fluorisoivat värit sekä metsään sijoitetut valo- ja videoteokset pysyvät pitkään verkkokalvoilla.

Reflektor Korso 2020

Avainsanat: , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google