Ombra soi moottoriradan tunnelmaa Keimolanmäessä

23.10.2019

Keimolan kilpa-ajojen entinen valvontatorni on kunnostettu instrumentiksi. Ombra löytyy Keimolanmäen kohtaamispaikalta Lincolninaukiolta, ja sitä voi soittaa kuka tahansa.

Kaupunkilaiset saavat siis itse teoksen ja tilan elämään ja soimaan. Ombra syttyy säveliin tornia ympäröivästä liikkeestä. Soittimesta kuullaan suomalaisen autourheilun pioneerin Leo Kinnusen rata-auton ääniä. Äänen voi kokea myös kehollisesti värinäkaiuttimien kautta, ja aukion historiakylteissä on pistekirjoitukselle osuudet.

Lincolninaukio henkii moottoristadionin tunnelmaa ruutulippukiveyksellään ja rata-auton renkaita muistuttavilla taidepenkeillä. Aukio on kunnianosoitus radan perustajalle, kilpa-autoilija Curt Lincolnille.

Vuosina 1966-78 toiminut Keimolan entinen moottoristadion on herännyt uudestaan eloon Keimolanmäen asuinalueena. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Keimolanmäkeen vuonna 2016. Asuntoja rakentuu lähivuosina yhteensä 2500 ihmiselle.

Osa entisistä moottoristadionin ajoreiteistä on muutettu kaduiksi, ja myös niiden nimistö heijastaa alueen historiaa.

Ombran avajaisia vietettiin 22. lokakuuta musiikin ja vanhojen kilpa-autojen ihastelun siivittämänä. Illan hämärtyessä nähtiin ensimmäistä kertaa tornin koko valaistus, joka ulottuu rungosta katokseen. Avajaistilaisuuden juonsi Suomen tunnetuin naisautourheilija Emma Kimiläinen. Ombran luoneet taiteilijat Marjukka Korhonen ja Markus Raivio olivat myös paikalla.

Lisää aiheesta

Kurvaa Keimolanmäkeen -video

Valon Vantaa

Avainsanat: , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google