Nissbackan kartanon veistospuisto kiehtoo Sotungissa

2.7.2020

Linnunlaulua, kiillotettua pronssia, hiottua kiveä, vanhoja puita. Nissbackan kartanon veistospuisto Vantaan Sotungissa on kudelma kauniita asioita maailmassa, kiteyttää puiston omistaja Jean Ramsay.

Nissbackan kartanoalueen historia tunnetaan 1500-luvulle saakka. Taiteilija, kuvanveistäjä Laila Pullinen toi taiteensa puistoon 1980-luvun alussa, suojellakseen paikkaa. Pullisen poika Jean Ramsay kertoo, kuinka siitä alkoi dialogi veistosten, taiteilijan, luonnon, ympäristön ja kulttuurihistorian välillä.

Uudenmaan vanhimman kylän sylissä veistospuisto on kokonaistaideteos. Se kurottaa moneen suuntaan, niin antiikin taiteeseen, ympäristönsuojeluun kuin rakentamisen historiaan. Puiston veistokset ovat osa ympäristöään.

Videolla esitellään muutamia valikoituja teoksia. Muinainen meri on ensimmäinen Pullisen maareliefiteos, vuodelta 1987. Yoldianmeren ranta on nyt ruohopengerrystä, ja yhden ruohoaallon kohdalla on teos Viimeiset (1970), kuolleet kukat käsissään. 

Videon kautta pääset tutustumaan upeaan kohteeseen, vaikka koronatilanteesta johtuen veistospuisto on tämän kesän suljettu. Puisto saatetaan avata joiksikin viikonlopuiksi elo-syyskuussa, mikäli tilanne sallii – katso lisätiedot www.nissbacka.com

Avainsanat: , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google