Mitä hyvää yrittäjille?

3.3.2014

Valtuutettu Tapani Mäkinen kertoo Vantaan yritysystävällisyydestä. Toiveita ja näkemyksiä asiaan esittävät Riitta Pallasvuo ja Pirjo Merta Vantaan Yrittäjänaiset ry:stä.

Valtuusto päätti kaupungin elinvoimaohjelmasta 3. maaliskuuta. Vilkkaat keskustelut aiheesta on katsottavissa tallenteena Vantaa-kanavalta.

Avainsanat: , , Puffi
Facebook Twitter Google
 • Jaana Helena Nenonen

  Hei

  Omakohtaisiin kokemuksiin perustuen voisin kommentoida seuraavaa:

  Yritykseni toimi (16 työntekijää, 2 miestä ja 14 naista) 21 vuotta Tikkurilan keskustassa, kunnes jouduimme tilanteeseen, että vuokranantaja otti tilat omaan käyttöönsä ja meidän piti etsiä tilat muualta.

  Etsimme sopivia toimitiloja Tikkurilasta. Neliöhinnat pyörivät 19-23 eur/m2 välillä. Meille oli tärkeää, että toimitilamme sijaitsevat radan varrella, koska moni työntekijämme käyttää junaa työn ja kodin välisissä matkoissa. Omia autoja ei ole käytettävissä, koska yleensä perheen isä käyttää perheen autoa. Tästä syystä Aviapoliksen ja Jumbon alueen vapaat toimitilat olivat poissuljettavia vaihtoehtoja. Monet olisivat joutuneet käyttämään työmatkassaan kahta julkista kulkuvälinettä ja työmatkan ajallinen kesto olisi ollut monelle liian pitkä. Sopivia toimitiloja ei Vantaalta löytynyt…. mutta
  Helsingin puolelta radan varrelta (Ala-Malmi) löytyikin todella hyvät ja hyväkuntoiset tilat. Maksamme vuokraa tällä hetkellä 7 eur/m2 vähemmän kuin Tikkurilassa. (Toimitalot on samanikäisiä.)

  Siinä voisi olla Vantaan päättäjille purtavaa, miten saada kohtuuhintaisia toimitiloja naisvaltaisille yrityksille hyvien liikenneyhteyksien varrelta.

  Meillä kun ei kaikilla ole omia autoja käytettävissä. Mielellämme olisimme pysyneet Tikkurilassa.

  Nimimerkki
  Entinen Vantaalainen yrittäjä