Jennan tarina – Työpaja avasi uuden maailman

23.1.2018

Kolme ja puoli vuotta sitten tuli päivä, jolloin Jenna Pietiläinen tiesi, että oli noustava ylös. Kotiovi oli saatava auki. Pian sen jälkeen työpaja avasi oven uuteen maailmaan.

Seurasi monta hämmästystä: miten paljon toisten ihmisten tukea olikaan tarjolla – ja miten paljon itsestä löytyi uusia puolia. Kun itsetunto oli pohjalukemissa, omaa lahjakkuutta ja luovuutta ei tiennyt edes olevan olemassa.

– Vuosikaudet ajattelin, että en pysty, en jaksa, en osaa, ei minusta ole. En uskalla, Jenna muistelee.

Nyt kasvot ovat valoisat ja elämässä uusi rytmi. Nuori nainen ohjaa työpaja Koutsissa puutöiden tekoa. Jenna elää mielellään juuri tässä hetkessä; opettaa lehtisahan käyttöä tai ruiskumaalausta työpajalaisille. Oman kädenjäljen näkeminen ilahduttaa. Hyvä arki ja turvalliset rutiinit ovat unelmien täyttymys.

Pajaohjaajan pestin saamisella on ollut Jennalle monenlaista merkitystä, ja siihen on päästy askel kerrallaan: TE-toimisto, vertaisryhmät, kuntouttava työtoiminta, työpaja, työkokeilu. Myös uusia unelmia on ilmestynyt, ja mielessä siintävät jo jatko-opinnot. Yrittäjyyskin houkuttelisi idearikasta naista.

– Omalla tahtotilalla on ollut iso merkitys, mutta yksin en olisi tähän muutokseen pystynyt. Olen edennyt pienin askelin, ja koko valmennustalo on ollut tukenani joka askeleella, Jenna ynnää.

Ennakkoluuloja Jenna on murtanut paitsi menneisyytensä myös sukupuolensa vuoksi. Puutyöpajalla ei ole naisia sankoin joukoin näkynyt. Jennan mielestä ala sopii naisille loistavasti.

– Kaiken jälkeen olen vihdoin onnellinen. Uskallan kohdata ulkomaailman ja toiset ihmiset. Tunnen itseni arvokkaaksi!

Vantaan valmennustaloissa voi tehdä esimerkiksi keittiö-, tekstiili- tai puutöitä. Tarjolla on myös remontoinnin, laitoshuollon tai kuljetusalan tehtäviä. Toiminta on suunnattu yli 25-vuotiaille vantaalaisille. Talot sijaitsevat Korsossa, Tuupakassa ja Havukoskella.

Vantaan valmennustalot

Avainsanat: , , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google