Helsingan keskiaikapäivässä nautittiin markkinatunnelmasta ja barokkimusiikista

14.8.2018

Helsingan keskiaikapäivä oli menestys elokuussa 2018. Tapahtuma veti huikeat 8000 vierailijaa Helsingin pitäjän kirkonkylään. Kolmannen kerran järjestetty markkinapäivä houkutteli heittäytymään ajassa taaksepäin. Tarjolla oli niin keskiaikaiset markkinat, musiikkia, askartelua, opastuksia, luentoja kuin jousiammuntaa.

Helsingan keskiaikapäivän järjestävät Vantaa-seura ja Tikkurilan seurakunta. Vantaa-seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto aloitti tapahtuman valmistelut jo viime syksynä. Tapahtumapäivänä hän iloitsi onnistuneesta markkinoinnista ja hyvästä säästä, ja odotti paikalle runsaasti ihmisiä. Videolla Koivisto kertoo, mitä hän toivoi kävijöiden oppivan päivän aikana.

Tapahtumassa saatiin makupaloja samaan aikaan käynnissä olleelta BRQ Vantaa -festivaalilta, kun Ensemble Gamut! hurmasi barokkimusiikillaan piknik-konsertissa.

Porvoolaiset kaverukset Savanna, Eemil, Sisu ja Emmi päätyivät tapahtumaan sattumalta.

– Huomattiin, että täällä on joku tapahtuma. Mielenkiinnosta tultiin tänne.

Pehmomiekkailua he olivat jo kokeilleet, mutta barokkimusiikki ei ollut ennalta tuttua näille lapsille. Katso videolta, mitä ajatuksia barokkimusiikki viritti.

Helsingan keskiaikapäivä 2019 Facebookissa

 

Avainsanat: , , , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google