Håkansbölen tonttuaitta ihastutti eskarilaisia – ”Kaikki tontut olivat parhaita”

15.12.2017

Håkansbölen kartanon mailla tontut ovat vallanneet vanhan ja käytöstä poistetun aitan. Tonttuaitan asukkaat näyttävät lapsille, miten vanhaan aikaan elettiin.

Kimokujan päiväkodin eskarilaiset ihastuivat aittaan rakennettuun tonttujen maailmaan. Millan ja Aijan mieleen oli muun muassa kotitonttu Ilona. Aitan viidestä tonttuhuoneesta löytyi vanhoja tavaroita sekä kartanon vanhoja kulkuvälineitä.

Tarina kertoo, että Håkansbölessä on ollut tonttuja satoja vuosia, talonpoika Håkan Jönssonin ajoilta 1500-luvulta lähtien. Tontut pitävät Håkansbölen kartanosta huolta. Ennen Håkanin aikaa alueen tontut olivat metsän haltioita, jotka huolehtivat kasveista ja metsän eläimistä.

Håkansbölen tonttuaitta on ollut joulukuussa avoinna lähialueen päiväkodeille. Yleisö pääsee tutustumaan aittaan Kartanon joulu -tapahtumassa 16.-17. joulukuuta

Vantaan kaupunki osti Håkansbölen kartanon vuonna 2005, ja kartanon kunnostus etenee. Parhaillaan kunnostustyötä tehdään tonttuaitan ikkunasta näkyvässä pehtoorin talossa. Tonttuaitta on Håkansbölen kartanon kummien vetämä hanke.

Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google