Emmi Peltonen luistelee Suomen mestaruudesta: ”Tasokkaat kisat kannattaa katsoa Tikkurilassa”

10.12.2019

Olympialaisissakin kisannut Emmi Peltonen kilpaili Tikkurilassa vuoden 2019 joulukuussa. Taitoluistelun SM-kisat kutsuivat tuolloin Trio Areenalle.

Emmi Peltonen on kiitänyt luistimet jalassa liki koko ikänsä. Hän edustaa Etelä-Vantaan taitoluistelijoita ja harjoittelee Myyrmäen jäähallilla päivittäin. Peltoselle luistelu on taidetta.

– Rakastan esiintymistä. Sitä, että pystyn eläytymään musiikkiin ja kertomaan sen kautta tarinan, hän kertoo Vantaa-kanavan haastattelussa.

Tähänastisen uransa kohokohdaksi Peltonen nimeää vuoden 2018 olympialaiset. Arvokisakokemuksista on kertynyt inspiraatiota ja itsevarmuutta. Vantaan joulukuun SM-kisoihin Peltonen lähtee hyvillä mielin.

-Kannattaa tulla katsomaan taitoluistelun SM-kisoja. Siellä on tosi hyvä taso nuoria ja nyt myös senioreissa alkaa olla tosi kova taso, Peltonen kutsuu.

Kisoissa kilpailee myös Roman Galay, joka edustaa niin ikään Etelä-Vantaan taitoluistelijoita. Mutta miltä kisäjäille luisteleminen kilpailijoista sitten tuntuu?

-Itselle esimerkiksi toimii, jos olen vähän aggressiivisella fiiliksellä. Mietin, mikä saa minut vihaiseksi. Tulee tosi iso adrenaliini kehoon, ja jalat tuntuvat kevyiltä, Peltonen naurahtaa.

Yksinluistelun ja jäätanssin SM2020-kilpailut järjestettiin Trio Areenalla Vantaan Tikkurilassa 14.-15. joulukuuta.

Lue lisää aiheesta:

Taitoluistelun SM-mitaleista ja EM-paikoista kilpaillaan viikonloppuna Tikkurilan Trio Areenalla

Emmi Peltosen maajoukkue-esittely

Avainsanat: , , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google