Tempo-orkesteri toivottaa jokaisen lapsen tervetulleeksi

19.11.2018

Tässä orkesterissa ei ole pääsykokeita eikä lukukausimaksuja, mutta yhteissoiton riemua sitäkin enemmän. Tempo-orkesteri tunnetaan myös keikoistaan – niitä on paljon, uskallusta ja rohkeutta samassa mitassa.

Videon alussa soi orkesterin oma Tempo-ralli. Viulua soittava Kojo nimeää lempisoittokappaleikseen kuitenkin Buffonen-tanssin ja Bachin Talonpoikaiskantaatin.

– Meillä kaikilla on kivaa ja saa olla kavereiden kanssa soittamassa, hän kuvailee harrastustaan.

Tempo-orkesteri täyttää pian kymmenen vuotta. Kaikki sai alkunsa vuonna 2009 osana Vantaan Kokonainen maailma lähiössä -hanketta. Nykyään orkesteri on osa Vantaan musiikkiopiston toimintaa.

– Tämä on hyvä mahdollisuus kaikille lapsille harrastaa rennosti musiikkia koulupäivän yhteydessä – yhdessä kavereiden kanssa. Pyrimme edistämään monitaustaisten lasten keskinäistä kumppanuutta yhteissoiton avulla, kertoo kapellimestari ja Tempo-koordinaattori Juha Ahvenainen.

Ahvenaisen mukaan orkesterin ytimessä on ”vuorovaikutteinen innostus”.

– Me opettajat innostamme oppilaita soittamaan yhdessä. Oppilaiden valtava energia ja halu oppia lisää inspiroi puolestaan meitä opettajia.

Kolmas orkesteri aloittamassa

Kappaleita harjoitellaan kahdesti viikossa yhteisissä orkesteriharjoituksissa ja lisäksi omilla lyhyillä soittotunneilla. Vantaan tämänhetkiset Tempo-orkesterit löytyvät Kytöpuiston ja Länsimäen kouluilta. Kolmas orkesteri on aloittamassa vuoden 2019 alussa Rajakylän koulussa.

Kojon isä Kwa Brace kertoo olevansa hyvin kiitollinen lastensa mahdollisuudesta soittaa Tempossa.

– Yhdessä soittamisen ilon voi nähdä, Brace hymyilee.

Lue lisää:

Tempo-orkesteri kutsuu eri taustoista tulevia lapsia musiikin pariin

 

Avainsanat: , , , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google