Romanien kansallispäivän juhlakonsertti 8.4.

8.4.2022

Romanien kansainvälisenä kansallispäivänä 8. huhtikuuta Tikkurilan kirkossa kuullaan juhlakonsertti, jonka esiintyjät ja musiikki ovat romanitaustaisia. Ohjelman on koonnut muusikko Valfrid Åkerlund suurelle kuorolle ja eri artisteille. Musiikki on sekä perinteisempää että uudempaa. Konsertissa esitetään myös romanien kansallislaulu Gelem, gelem.

Tilaisuuden juontaa erikoissuunnittelija Malla Laiti Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist puhuvat tilaisuudessa.

-Meillä on hienoja romanimuusikoita, joita pääsemme nyt kuulemaan. Romanikulttuurin esille tuominen juhlapäivänä sopii hyvin Suomen monikulttuurisimmalle kaupungille, ja Tikkurilan uusi kirkko tarjoaa upeat puitteet juhlakonsertille, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Konsertissa voi osallistua keräykseen, jonka varat lahjoitetaan Ukrainan romanien hyväksi Fidan kautta.

Konsertin järjestävät Vantaan, Espoon ja Helsingin seurakunnat, Vantaan kaupunki, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Diakonia-ammattikorkeakoulu (DIAK), Romano Missio sekä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. 

Romanien kansainvälistä kansallispäivää vietetään vuosittain 8. huhtikuuta.

Avainsanat: , , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google