Myyrmäen taiteiden yötä juhlittiin sopivan suppeasti

31.8.2020

Myyrmäessä vietettiin 27.8. perinteistä taiteiden yötä Why So Myrtsi MINI -nimisenä. Samaan aikaan järjestettiin myös Itämeripäivän ohjelmaa, joten Myrtsissä riitti torstaina vilinää. Myrtsissä ei kuitenkaan lähdetty virtuaalilinjalle, vaan juhlittin suppeammin mutta turvallisesti.

Myyrmäki-liikkeen aktiivi Petteri Niskanen on puuhaillut Myrtsin tapahtumien parissa jo vuosien ajan. Perinteikkään tapahtuman järjestäminen poikkeuksellisena aikana tuo haasteita konkarillekin.

Kokoontumisia tulee välttää, eikä ihmisiä sovi houkutella isona ryhmänä koolle. Niskanen kertoo kuitenkin, että ihmiset myös kaipaavat virtuaalitapahtumien sijaan jotain konkreettistakin, kuten livemusiikkia.

– Pitää löytää kombinaatio, jolla sovitetaan tapahtuma tähän aikaan. Hirveän paljon emme ole esimerkiksi voineet mainostaa, jotta ihmisiä ei tule liikaa paikalle, hän kiteyttää erikoisen haasteen.

Järjestettyjen tapahtumien määrää laskettiin normaalista noin puoleen ja ihmisiä rohkaistiin putkauttelemaan itse ohjelmanumeroita flash mob -tyylisesti. Ohjelmaa riittikin teatteriesityksistä, tulishowsta ja yhden bändin konserteista putkahteleviin taidenäyttelyihin asti.

Avainsanat: , , Tapahtumat
Facebook Twitter Google