Ham Burgerit joulutähteistä

11.12.2015

Kolmas adventtivideo tarjoaa vaihtelua jouluruoalle – perinteisistä aineksista saat loihdittua myös maistuvia purilaisia. Näillä vantaalaisen huippukokki Kim Palhusin vinkeillä rosolli ja kinkku maistuvat vielä tapaninpäivänäkin!

Video on kuvattu tunnelmallisessa Pakarituvassa Helsingin pitäjän kirkonkylässä.

Ohje kolmelle:

3 hampurilaissämpylää
Leikattua amerikansalaattia
6 tomaattiviipaletta
3 viipaletta pitkittäin leikattua voileipäkurkkua (maustekurkku)
3 ohutta savujuustoviipaletta
Joulukinkkuviipaleita
6 pekoniviipaletta

Selleri-coleslaw:
3 rkl valmista coleslaw-salaattia
3rkl ohueksi viipaloitua lehtisellerin vartta
Valmistus: Pilko sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita valmiiseen coleslaw- tai muuhun mieleiseesi majoneesipohjaiseen salaattiin.

Rosollimajoneesi:
2dl rosollia
2-3 rkl majoneesia
2 tl vahvaa sinappia
Valmistus:
Mittaa ainekset korkeaan kapeaan mittaan ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

Hampurilaisten valmistus
1. Varaa kaikki ainekset
2. Valmista punajuurimajoneesi.
3. Leikkaa tomaatit, juusto, kinkku ja salaatti.
4. Laita sämpylät esikuumennettuun 130-asteiseen uuniin
5. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonit. Nosta pekonit uuniin, etteivät ne jäähdy.
6. Paista kinkkuviipaleet kevyesti pekonirasvassa.
7. Nosta sämpylät ja pekonit uunista.
8. Halkaise sämpylät ja nosta jääsalaatti, rosollimajoneesi, kinkku ja pekonit päälle
9. Nosta lopuksi savujuusto-, maustekurkku- ja tomaattiviipaleet sekä selleri-coleslaw ja paina sämpyläkansi kevyesti päälle. Tämän jälkeen voit laitaa Ham Burgerit vielä hetkeksi uuniin.
10. Tarjoa luomujuureslastujen ja raikkaan juoman kanssa.

Maistuvaa burgeri-joulua!

Avainsanat: , , Vantaan kehä
Facebook Twitter Google